Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Involtini van courgette met lamsgehakt

Involtini van courgette met lamsgehakt

In samenwerking met Tefal
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd voor de saus de ui, de bleekselderij en de wortel in zeer fijne blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui, de wortel en de bleekselderij toe. Fruit in ca. 10 minuten rustig gaar en glazig. Voeg de knoflook en het venkelzaad toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe. Vul het blik voor de helft met water en voeg dit ook toe. Druk de tomaten een beetje stuk met een houten lepel. Laat de saus op middelhoog vuur ca. 20 minuten rustig koken. Roer regelmatig door.

  2. Meng voor het gehakt alle ingrediënten door elkaar en breng stevig op smaak met zout en peper. Schaaf de courgette op een mandoline in de lengterichting in dunne plakken. Ze moeten zo dun zijn dat je ze kan vouwen zonder dat ze breken. Lukt dit niet, dan kun je de plakken met een beetje zout bestrooien en even laten staan. Zo worden ze wat soepeler.

  3. Neem de pan met saus van het vuur. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg telkens 2 plakken courgette kruislings op elkaar en schep en flinke lepel van het gehakt op het midden. Vouw de courgette om het gehakt heen en leg de pakketjes in de saus. Bestrooi met de kaas en zet het geheel 30-35 minuten in de oven, tot het gehakt gaar is en de kaas goudbruin gegratineerd. Serveer met een frisse rucolasalade.

Per portie: 433 kcal | 12 g koolhydraten | 23 g eiwit | 32 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)