Bereiding

1. Steek de barbecue aan en verhit tot middelhoge hitte. Bestrijk de steak rondom met wat zonnebloemolie en wrijf de togarashi en het zeezout erin. Leg het vlees met de vetkant naar beneden op de grill en gril ca. 5 minuten. Draai de steak om en bak 30-35 minuten verder voor medium rare – of langer naar wens. Draai de steak iedere 5 minuten om zodat hij aan beide zijden mooi gegrild is.

2. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing.

3. Leg de steak op een bord en schenk de dressing eroverheen. Dek het bord af met aluminiumfolie en laat het vlees nog 10-15 minuten rusten. Snijd de steak in plakken. Schenk de dressing van het bord met daarin de vleessappen in een klein kommetje en serveer erbij. Lekker met een groene salade.

*Togarashi is een Japans kruidenpoeder dat meestal bestaat uit zwart of wit sesamzaad, shichimi chilipoeder, gedroogde mandarijnenschil, szechuan peperkorrels, gemberpeoder en zout.

**Miso is Japanse sojabonenpasta. Je koopt het bij de toko in vrij grote verpakkingen. Lees ook: ‘Wat is miso en wat kun je ermee?’ om meer te weten te komen over dit product.

Per portie: ca. 500 kcal
49 g eiwit | 28 g vet | 14 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Adam Bush Fotografie: Ant Duncan Styling: Rob Merrett Foodstyling: Amy Stephenson