Bereiding

  1. Zet de braadslee met de groenten en het braadvocht (zie recept p. 51) op het vuur. Was de tijm en schud hem droog. Was de rozemarijn en schud hem droog. Voeg de tijm en rozemarijn toe aan de braadslee en verhit tot het vocht bijna verdampt en stroperig wordt.jus kalkoenjus kalkoen
  2. Strooi de bloem over de groenten en bak ca. 2 minuten verder. Blus af met de port en laat hem verdampen. Voeg de kippenfond toe en breng op laag vuur aan de kook. Laat de jus inkoken tot de gewenste dikte. Schenk de jus door een zeef en serveer bij de kalkoen.jus kalkoenjus kalkoen

“Laat de kalkoen rusten voor je hem aansnijdt. Zo kunnen de sappen zich in het vlees verdelen en komt de kalkoen mals op je bord. Bovendien geeft het je mooi de tijd om van het braadvocht een heerlijke jus te maken die je bij de kalkoen serveert.”

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie