
Kabeljauw met gochujang-tomaten en limoendaikon
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Gochujang, de Koreaanse gefermenteerde peperpasta die tegenwoordig goed verkrijgbaar is in Nederland, loves tomaten. Ze zijn beide rijk aan glutamaat en zo versterken ze elkaars diepe, hartige smaak. De honing brengt de saus perfect in balans. Deze tomaten-gochujangsaus doet het ook heel goed op noedels.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een lage braadpan of koekenpan met hoge rand. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg de cherrytomaten uit blik toe samen met de gochujang, sojasaus, honing en sesamolie. Roer goed door en breng de saus aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen en roer regelmatig door.
Leg dan de stukken kabeljauw in de saus en pocheer de vis in 5 tot 7 minuten gaar. Schep tijdens het pocheren steeds wat cherrytomatensaus over de kabeljauw.
Meng intussen in een kommetje het limoensap met de limoenrasp, daikon, koriander, bosui, gochugaru en het sesamzaad en breng op smaak met zout.
Schep de limoendaikon op de kabeljauw.
De Citrusbijbel
€ 34,99









