Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Karamelkoekjes

Karamelkoekjes

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 25

Ingrediënten

Voor de honeycomb

Honeycomb is karamel in de vorm van een honingraat. Er zit geen honing in.

Bereiding

  1. 1. Bekleed voor de honeycomb een bakplaat met bakpapier en bestrij k het papier met een beetje olie. Doe de suiker en golden syrup in een pan met dikke bodem en verhit al roerend enkele minuten op laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem wanneer de siroop donkergoud kleurt en naar karamel ruikt de pan van het vuur. Voeg de baking soda toe en roer met een houten lepel glad. Het mengsel zal bruisen en lichtgoud kleuren. Schenk het op de bakplaat zonder het mengsel te verdelen, anders druk je de bellen eruit. Laat ca. 30 minuten staan en helemaal afkoelen.

  2. 2. Doe de boter, suiker en basterdsuiker in een kom en klop licht en luchtig. Klop de golden syrup, de eidooiers, het vanille-extract en een snufje zout er ca. 1 minuut doorheen. Roer met een houten lepel de bloem en de baking soda door het beslag. Kneed met de hand tot een glad deeg en zet ca. 15 minuten in de koelkast.

  3. 3. Bestuif een vel bakpapier lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot 24×40 cm en ca. 4 mm dik. Leg de honeycomb op een snij plank en breek met een deegroller de helft ervan in grove stukken. Leg de grove stukken tussen 2 vellen bakpapier en verkruimel ze met de deegroller tot kleine kruimels. Verdeel de kruimels gelijkmatig over het deeg. Gebruik de overige honeycomb om zo te snacken of als ijstopping.

  4. 4. Rol het deeg vanaf de korte zij de strak op tot een rol. Wikkel de deegrol losjes in bakpapier en leg minstens 1 uur in de koelkast.

  5. 5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de deegrol in koekjes van 5 mm dik en leg ze op met bakpapier beklede bakplaten. Bestuif het mes als het teveel aan het deeg plakt even met bloem. Bak de koekjes 6-8 minuten tot ze goudbruin zij n en de honeycomb bubbelt en donkerder kleurt. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Per portie: 135 kcal | 21 g koolhydraten | 2 g eiwit | 5 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber De Florio

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)