Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Käsekrainer

Käsekrainer

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Willem: “Eigenlijk ging ik niet naar Wenen, alleen naar het vliegveld. Door een geannuleerde vlucht had ik een volle dag extra om toch de Oostenrijkse hoofdstad te verkennen. Mozartkugeln en Sachertorte, hartstikke leuk hoor, maar de lange rij bij een kraampje op straat daar sluit je natuurlijk aan. De sappige grillworst met stukjes kaas en de pittige mosterd en kren (mierikswortel) is wat mij betreft een ultiem streetfoodgerecht.”

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Willem: “Eigenlijk ging ik niet naar Wenen, alleen naar het vliegveld. Door een geannuleerde vlucht had ik een volle dag extra om toch de Oostenrijkse hoofdstad te verkennen. Mozartkugeln en Sachertorte, hartstikke leuk hoor, maar de lange rij bij een kraampje op straat daar sluit je natuurlijk aan. De sappige grillworst met stukjes kaas en de pittige mosterd en kren (mierikswortel) is wat mij betreft een ultiem streetfoodgerecht.”

Bereiding

  1. Grill de worsten (bij voorkeur op een houtskoolbarbecue) in ca. 10 minuten gaar en knapperig.

  2. Snijd de pistoletjes open en vul ieder broodje met een augurk en een worst. Serveer met kren (geraspte mierikswortelreepjes) en scherpe mosterd.

Per portie: 382 kcal | 33 g koolhydraten | 23 g eiwit | 17 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!