Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Cover voor Kersen op siroop

Kersen op siroop

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Sappige kersen, ingemaakt in een zoete, licht stroperige siroop. Perfect als topping op vanille-ijs, in een trifle, bij een chocoladetaart of gewoon zo uit het potje. Zelf maken is makkelijker dan je denkt, probeer maar!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Sappige kersen, ingemaakt in een zoete, licht stroperige siroop. Perfect als topping op vanille-ijs, in een trifle, bij een chocoladetaart of gewoon zo uit het potje. Zelf maken is makkelijker dan je denkt, probeer maar!
Kersen ontpitten
Moeite met kersen ontpitten? Dat kun je het beste op deze manier doen!

Bereiding

  1. Steriliseer de weckglazen door ze te koken in schoon water. Was de kersen en verwijder de steeltjes. Ontpit de kersen eventueel. Verdeel de kersen over de weckglazen.

  2. Breng 1 l water aan de kook en los er de suiker in op. Neem de siroop van het vuur en laat hem ca. 20 minuten afkoelen. Schenk de siroop over de kersen tot ze net onderstaan. Sluit de weckglazen af.

  3. Zet de weckglazen in een ruime pan en vul de pan met lauw water tot de glazen tot ca. ¾ onderstaan. Verwarm het geheel op laag vuur tot ca. 90°C en laat ca. 30 minuten wecken. Neem de potten voorzichtig uit het water, zet ze op een doek en laat ze afkoelen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (25 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!