Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Kersen op siroop

Kersen op siroop

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Steriliseer de weckglazen door ze te koken in schoon water. Was de kersen en verwijder de steeltjes. Ontpit de kersen eventueel. Verdeel de kersen over de weckglazen.

  2. Breng 1 l water aan de kook en los er de suiker in op. Neem de siroop van het vuur en laat hem ca. 20 minuten afkoelen. Schenk de siroop over de kersen tot ze net onderstaan. Sluit de weckglazen af.

  3. Zet de weckglazen in een ruime pan en vul de pan met lauw water tot de glazen tot ca. ¾ onderstaan. Verwarm het geheel op laag vuur tot ca. 90°C en laat ca. 30 minuten wecken. Neem de potten voorzichtig uit het water, zet ze op een doek en laat ze afkoelen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (10 stemmen)