Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Kip met Chinese paddenstoelen

Kip met Chinese paddenstoelen

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Cantonese gestoomde kip is makkelijker dan je denkt. De Chinese paddenstoelen voegen een lekkere aardse noot toe.

Bereiding

  1. 1. Week de Chinese paddenstoelen ca. 20 minuten in een kom met kokend water tot ze zacht zijn.

  2. 2. Knijp het overtollige vocht uit de paddenstoelen en houd ze apart. Doe voor de marinade de sojasaus, de gember, de rijstwijn, sesamolie, suiker en peper naar smaak in een kom. Roer goed door elkaar en marineer de kippendijen er ca. 30 minuten in.

  3. 3. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het stoommandje op de pan. Zet het vuur laag en verdeel de paddenstoelen over de bodem

  4. 4. Serveer de gestoomde kip en Chinese paddenstoelen met kokosrijst en gestoomde bimi. Garneer met de lente-ui en seroendeng naar wens.

*Seroendeng is een mengsel van kokos, pinda, gebakken ui en specerijen.

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)