Kip met Chinese paddenstoelen
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Week de Chinese paddenstoelen ca. 20 minuten in een kom met kokend water tot ze zacht zijn.
2. Knijp het overtollige vocht uit de paddenstoelen en houd ze apart. Doe voor de marinade de sojasaus, de gember, de rijstwijn, sesamolie, suiker en peper naar smaak in een kom. Roer goed door elkaar en marineer de kippendijen er ca. 30 minuten in.
3. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het stoommandje op de pan. Zet het vuur laag en verdeel de paddenstoelen over de bodem
4. Serveer de gestoomde kip en Chinese paddenstoelen met kokosrijst en gestoomde bimi. Garneer met de lente-ui en seroendeng naar wens.