Bereiding

1. Week de Chinese paddenstoelen ca. 20 minuten in een kom met kokend water tot ze zacht zijn.

2. Knijp het overtollige vocht uit de paddenstoelen en houd ze apart. Doe voor de marinade de sojasaus, de gember, de rijstwijn, sesamolie, suiker en peper naar smaak in een kom. Roer goed door elkaar en marineer de kippendijen er ca. 30 minuten in.

3. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het stoommandje op de pan. Zet het vuur laag en verdeel de paddenstoelen over de bodem
van het mandje. Haal de kip uit de marinade en leg hem bovenop de Chinese paddenstoelen. Doe het deksel erop en laat het gerecht ca. 30 minuten stomen.

4. Serveer de gestoomde kip en Chinese paddenstoelen met kokosrijst en gestoomde bimi. Garneer met de lente-ui en seroendeng naar wens.

*Seroendeng is een mengsel van kokos, pinda, gebakken ui en specerijen.

Lees ook: Hoe gebruik je een stoommandje?

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling