Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Kip met venkel en sinaasappel

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ovenschaal in met 1 el boter. Verdeel de venkel en de sinaasappelpartjes over de ovenschaal. Bedruip met de olijfolie en bestrooi met het venkelzaad, zout en peper. Meng alles goed door elkaar en rooster ca. 15 minuten in de oven.

  2. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak er de kipfilets op de huidkant 4-5 minuten in tot ze mooi goudbruin zijn. Draai de kip en bak nog 1 minuut. Blus af met de Ricard Pastis en het sinaasappelsap.

  3. Leg de kip op de venkel in de ovenschaal met de huidkant naar boven en giet er het vocht uit de pan overheen. Bak nog ca. 10 minuten verder tot de kip gaar is. Controleer eventueel de kerntemperatuur met een kernthermometer, deze moet ca. 70°C zijn. Neem uit de oven laat ca. 10 minuten rusten voor het serveren.

Per portie: 331 kcal | 11 g koolhydraten | 36 g eiwit | 10 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (53 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!