Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kip parmigiana

Kip parmigiana

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Was de basilicum en schud het droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Bind de takjes met keukengaren bij elkaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de gepelde tomaten en de basilicumtakjes toe. Kook de saus afgedekt ca. 25 minuten op laag vuur. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.

  2. 2. Verwijder de basilicumtakjes uit de saus. Hak de basilicumblaadjes grof en meng ze door de saus. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de kipfilets op hoog vuur in ca. 4 minuten per zijde goudbruin in.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schep de tomatensaus in een passende ovenschaal en leg de kipfilets erin. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Rasp de parmezaan eroverheen. Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.

Per portie: 556 kcal | 12 g koolhydraten | 54 g eiwit | 32 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Le Creuset (lecreuset.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)