Bereiding

1. Maak eerst de xacuti masala. Rooster de Kashmirichilipepers in een droge koekenpan ongeveer 1 minuut (keer regelmatig) tot de geur vrijkomt. Laat in een kom met warm water ongeveer 30 minuten weken.

2. Rooster intussen de kokossnippers tot ze lichtbruin zijn en zet opzij. Rooster het komijnzaad, korianderzaad, ajowanzaad, venkelzaad, maanzaad, de kruidnagels, zwarte peperkorrels, het kaneelstokje en de steranijs op middelhoog vuur tot de geuren vrijkomen. Laat in een kom afkoelen.

3. Giet de zacht geworden chilipepers af, maar vang het vocht op. Vermaal de chilipepers in een keukenmachine met de kokossnippers, de rest van de masala-ingrediënten en een deel van het weekvocht van de chilipepers tot een pasta. Proef wel eerst het weekvocht: als het bitter is, gebruik dan kraanwater in plaats van het weekvocht.

4. Leg voor de curry de kippendijen in een kom, giet de pasta eroverheen en meng door elkaar, zodat alle kippendijen met de pasta zijn bedekt. Heb je de tijd, laat dan enkele uren (of een nacht) in de koelkast marineren voor een nog betere smaak.

5. Verhit de koolzaadolie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Als op de bodem zich belletjes beginnen te vormen, voeg dan het mosterdzaad toe. Zet het vuur lager als de mosterzaden beginnen te knappen (na ongeveer 30 seconden). Roer nu de curryblaadjes erdoor en laat deze gedurende 30 seconden meebakken. De heerlijke geur die nu opstijgt verraadt dat de olie perfect op smaak is. Voeg de uien toe en bak 5 minuten tot de uien glazig en lichtbruin zijn.

6. Roer de chilipepers erdoor en voeg dan de kippendijen toe, met het restant van de marinade. Meng de kippendijen goed door het uienmengsel heen. Schenk nu de bouillon (of het water) erbij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip mals en goed gaar is. Roer de tamarindepasta en de nootmuskaat erdoorheen en proef of alles op smaak is. Wil je meer zuur, voeg dan meer tamarindepasta toe. Nootmuskaat heeft een sterke smaak, maar gebruik gerust meer als je dat lekker vindt. Meng de verse koriander erdoor, breng op smaak met zout en serveer.

The Curry Guy Compleet

Uit het boek

The Curry Guy Compleet
€32,50