
Klassieke carbonara
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking erin gaar.
Doe intussen de guanciale in een grote koekenpan en zet hem op middellaag vuur. Door in een koude pan te beginnen, smelt het vet beter en wordt het spek extra krokant.
Bak 6-7 minuten tot er veel vet uit het spek is gekomen en het heel krokant is.
Klop intussen de eidooiers, de parmezaan, de pecorino, een snufje zout en 20 draaien zwarte peper uit de molen door elkaar. Voeg 2-3 van het gesmolten guancialevet toe en klop goed door elkaar.
Schep een kopje pastawater uit de pan gare pasta en doe de pasta direct in de pan met de guanciale. Meng goed met elkaar en neem de pan van het vuur.
Voeg het eimengsel en wat pastawater toe en roer heel snel en grondig door elkaar. Voeg zo nodig meer pastawater toe om de saus te binden – het is klaar als de saus zacht en glanzend is.
Serveer met extra parmezaan en versgemalen zwarte peper.