Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bord met pasta carbonara. Over de pasta zit zwarte peper en parmezaanse kaas.

Klassieke carbonara

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Deze authentieke Italiaanse carbonara is simpel, maar vol van smaak! Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijke pasta op tafel. Geen room nodig, alleen pure Italiaanse perfectie! Buon appetito!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Deze authentieke Italiaanse carbonara is simpel, maar vol van smaak! Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijke pasta op tafel. Geen room nodig, alleen pure Italiaanse perfectie! Buon appetito!
Klassieke carbonara
Benieuwd wat nu de échte carbonara is en waar het vandaan komt? Wij leggen het je uit.

Bereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking erin gaar.

  2. Doe intussen de guanciale in een grote koekenpan en zet hem op middellaag vuur. Door in een koude pan te beginnen, smelt het vet beter en wordt het spek extra krokant.

  3. Bak 6-7 minuten tot er veel vet uit het spek is gekomen en het heel krokant is.

  4. Klop intussen de eidooiers, de parmezaan, de pecorino, een snufje zout en 20 draaien zwarte peper uit de molen door elkaar. Voeg 2-3 van het gesmolten guancialevet toe en klop goed door elkaar.

  5. Schep een kopje pastawater uit de pan gare pasta en doe de pasta direct in de pan met de guanciale. Meng goed met elkaar en neem de pan van het vuur.

  6. Voeg het eimengsel en wat pastawater toe en roer heel snel en grondig door elkaar. Voeg zo nodig meer pastawater toe om de saus te binden – het is klaar als de saus zacht en glanzend is.

  7. Serveer met extra parmezaan en versgemalen zwarte peper.

Per portie: 745 kcal | 76 g koolhydraten | 37 g eiwit | 32 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!