Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
buddha bowl

Kleurrijke buddha bowl

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Gevarieerd en vol kleur, begin je week goed met een buddha bowl!

Bereiding

  1. 1. Doe de rodekool in een kom. Meng de azijn met de suiker en schenk eroverheen. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. Laat ca. 30 minuten staan en meng daarbij af en toe opnieuw door elkaar.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de wortels in een kom met de granaatappelsiroop en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3. Doe de bloemkool in weer een aparte kom en meng met de kurkuma en de overige olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4. Verdeel de wortels en de bloemkool ieder aan een kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. 5. Bereid ondertussen de gerst of freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel hem over vier kommen en breng op smaak met out, peper en het limoensap. Meng de ingrediënten voor de tahindressing.

  6. 6. Verdeel de rodekool, de wortels, de bloemkool en de rucola over de kommen. Besprenkel de bowls met de tahindressing.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)