
Knafeh
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de siroop de suiker met 250 ml water in een steelpan en verhit op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is en er een heldere siroop ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap en het oranjebloesemwater door de siroop. Zet apart.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel met je handen of met een schaar het kataifi-deeg in stukken van 3-5 cm. Smelt de boter in een kleine pan en meng hem met het deeg. Leg ⅓ van het deeg zo gelijkmatig mogelijk in een ronde ovenschaal en druk het licht aan. Meng de mozzarella met de poedersuiker en verdeel dit gelijkmatig over het deeg. Verdeel het overige deeg gelijkmatig over de kaas en druk met je handen licht aan.
Bak de knafeh ca. 30 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. Haal uit de oven, leg een groot bord of een ronde schaal op de ovenschaal en keer voorzichtig om de knafeh ondersteboven op het bord te storten. Schenk de siroop over de hete knafeh en bestrooi met de pistachenoten en evt. wat rozenknopjes.