Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kokosrijst met krab, sereh, lente-ui, koriander en limoen

Kokosrijst met krab en sereh

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Dit heerlijke gerecht staat binnen een handomdraai op tafel en combineert de romige kokos, het malse krabvlees en de kruidige sereh tot een heerlijke maaltijd. Een eenvoudig gerecht dat verrassend rijk van smaak is.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de saus

Lees verder na de advertentie

Dit heerlijke gerecht staat binnen een handomdraai op tafel en combineert de romige kokos, het malse krabvlees en de kruidige sereh tot een heerlijke maaltijd. Een eenvoudig gerecht dat verrassend rijk van smaak is.
Wist je dat?
Wit krabvlees is wat steviger en vleesachtiger van textuur dan bruin krabvlees. Het heeft een milde, licht zoete smaak. Kun je dit niet vinden? Dan kun je het ook vervangen door surimi.

Bereiding

  1. Spoel en was de rijst een paar keer en laat goed uitlekken. Doe de rijst met de kokosmelk en het water in een pan. Roer de sereh, de lente-ui en wat zout erdoorheen.

  2. Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat ca. 5 minuten nagaren.

  3. Roer, terwijl de rijst kookt, alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Schep het krabvlees door de saus.

  4. Verdeel de rijst over borden, leg het krabvlees erop en bestrooi met extra koriander.

Per portie: 537 kcal | 75 g koolhydraten | 18 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Emma Guscott Styling: Tamsin Weston Foodstyling: Libby Silbermann

Serveertip
Serveer met een partje limoen om het gerecht net wat frisser te maken.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!