Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kool-pruimenstamppot met eend

Kool-pruimenstamppot met eend

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Snijd de huid van de eend kruislings in. Verhit een pan en bak er de eendenborstfilets op de huidkant ca. 8 minuten op laag vuur in.

  2. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Snijd de pruimen grof. Bestrooi de eend met zout en peper en draai hem om. Bak de eend nog ca. 3 minuten. Neem de pan van het vuur en dek hem af met een deksel. Laat de eend ca. 3 minuten rusten.

  3. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en roer er de spitskool, de pruimen en de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Houd de stamppot warm.

  4. Snijd de eendenborst in dunne plakken. Serveer de eend met de stamppot.

Per portie: 597 kcal | 47 g koolhydraten | 35 g eiwit | 32 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!