Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen
In samenwerking met Vegetariërsbond
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
De tijd dat we dit populaire voorgerecht alleen maakten van vlees is allang voorbij. Na de pompoencarpaccio en de bietencarpaccio is er een nieuwe winnaar opgestaan: koolrabi. Combineer hem met peer en een goede blauweaderkaas om jezelf te verzekeren van een heerlijk gerecht.
Bereiding
1. Schaaf de koolrabi en de peer met de mandoline in flinterdunne plakjes.
2. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kommetje.
3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin.
4. Leg de koolrabi- en peerplakjes om en om dakpansgewijs op 4 borden. Lepel de dressing royaal over de carpaccio, garneer met de tijmblaadjes, de kaas en de amandelen. Bestrooi met (gerookt) zout en versgemalen zwarte peper. Lekker met knapperig stokbrood.