Koolrabisalade met aalbessen
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de koolrabi’s en schaaf ze in dunne plakken op een mandoline of gebruik een kaasschaaf. Leg de koolrabiplakken ca. 5 minuten in een kom ijskoud water. Was de bietensla en laat hem goed uitlekken. Was de aalbessen en ris ze voorzichtig van de takjes. Laat de bessen uitlekken op keukenpapier. Was de munt en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes.
Snijd de bieslook fijn en meng hem met de yoghurt en 3 el olijfolie. Laat de koolrabi uitlekken en meng ze met het citroensap en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de koolrabi en de bietensla over een grote schaal en druppel er de yoghurtdressing overheen. Garneer met de aalbessen en de munt.