Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Krab-komkommerrolletjes

Krab-komkommerrolletjes

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Wie zegt dat borrelhapjes altijd ongezond moeten zijn? Deze krab-komkommerrolletjes zijn lekker licht en bewijzen het tegendeel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 25

Ingrediënten

Wie zegt dat borrelhapjes altijd ongezond moeten zijn? Deze krab-komkommerrolletjes zijn lekker licht en bewijzen het tegendeel.

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in stukken van ca. 12 cm en snijd elk stuk in de lengte in dunne plakjes, evt. met een mandoline. Verwijder de buitenste plakjes met te veel schil en leg de andere plakjes op een werkblad.

  2. Meng het krabvlees met de rode peper en de koriander. Meng er een beetje limoensap en olijfolie doorheen om het mengsel te binden. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de plakjes komkommer. Snijd de avocado in reepjes van 2-3 cm en leg een paar reepjes op de vulling van elk plakje komkommer. Rol de plakjes komkommer voorzichtig op en
    serveer ze rechtopstaand.

Per portie: 24 kcal | 1 g eiwit | 2 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Philip Webb Styling: Polly Webb-Wilson, Olivia Wardle Foodstyling: Jennifer Joyce, Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!