Bereiding

1. Verhit voor de kurkumarijst de olie in een pan met dikke bodem. Rooster er het mosterdzaad en het korianderzaad in tot het begint te poppen. Voeg de kurkuma, het kaneelstokje, de kaffirlimoenblaadjes, 1 tl zout en de rijst toe en roer door elkaar. Blus af met 550 ml water. Breng aan de kook. Kook afgedekt op laag vuur in 15-18 minuten gaar. Roer 1-2 keer om.

2. Snijd intussen voor de koriandersaus de toppen van de bosjes koriander – gooi het onderste deel (alleen steeltjes) weg. Pureer de koriander met de groene peper, de gember, de knoflook, het limoensap, de suiker en de zonnebloemolie fijn. Breng op smaak met zout. Proef of de saus meer limoensap, suiker of zout nodig heeft.

3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak er de garnalen in ca. 2 minuten per zijde op hoog vuur gaar in. Was de asperges en snijd ca. 3 cm van de onderkant af. Verhit in een andere koekenpan 1 el olie en bak er de asperges ca. 3 minuten rondom in.

4. Serveer de rijst (verwijder de kaffirlimoenblaadjes en het kaneelstokje) met de garnalen en de asperges. Druppel de koriandersaus eroverheen. Garneer met de paarse cress.

Per portie: ca. 714 kcal
22 g eiwit
29 g vet
90 g koolhydraten

Foto’s: Willem van Santen, Receptuur & styling: Anne Heesink