Bereiding

Lemoncurd wordt al heel lang gegeten in Engeland. De dikke crèmige lekkernij is daar vooral populair als onderdeel van de high tea. Lekker bij een scone of in een taart. Ook in Nederland wagen steeds meer mensen zich eraan. Niet alleen bij de high tea is het immers lekker, het smaakt ook prima ’s ochtends als broodbeleg op verse toast, of na het avondeten door de yoghurt.

  1. Klop de eieren los. Rasp de schil van de citroenen fijn. Pers de citroenen uit. Smelt de boter en de suiker au bain-marie. Voeg de citroenschil en het sap toe en schenk er nu langzaam de losgeklopte eieren bij. Verwarm het geheel onder voortdurend roeren totdat je een dikke massa hebt.
  2. Schenk de massa in een schone weckpot en laat afkoelen. De lemoncurd is in de koelkast minimaal 4 weken houdbaar.

Tip Als je van wat zuurdere lemoncurd houdt, kun je eventueel minder suiker gebruiken (150 g ipv. 250 g).

Foto: Stephan van Raay