Linguine alla ‘nduja
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng een ruime pan water aan de kook.
Dit gerecht wordt afgemaakt met krokant gebakken broodkruim, een typisch Zuid-Italiaans gebruik dat echt een andere dimensie geeft aan je pasta. Verwarm hiervoor een klein laagje olijfolie in een koekenpan. Voeg het broodkruim en een snufje zout toe en bak al roerend goudbruin. Strooi het broodkruim uit over keukenpapier om het teveel aan olie te onttrekken.
Doe opnieuw wat olie in een koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Fruit hierin de gesnipperde ui tot hij zacht en een beetje verkleurd is. Voeg de cherrytomaatjes en een snufje zout toe en bak mee tot ze zacht zijn. Blus het geheel af met de witte wijn en laat de alcohol goed verdampen. Neem de saus van het vuur.
Breng het pastawater op smaak met flink wat zout en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer intussen de ‘nduja en de peterselie door de saus. Zet de pan hierbij niet terug op het vuur.
Giet de pasta af en vang hierbij 100 ml kookvocht op. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus en zet het geheel terug op het vuur. Laat de saus al roerend inkoken tot hij niet meer waterig is en goed aan de pasta blijft kleven. Verdeel de pasta over warme borden en maak af met het krokante broodkruim.