Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
loaded fries

Loaded fries met pulled chicken

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
9

Ingrediënten

De friet

De pulled chicken

Benodigdheden

bakpapier
aluminiumfolie
Krokante friet overladen met pulled chicken, gesmolten kaas en frisse toppings. Loopt het water je al in de mond? Nodig dan vast je vrienden uit en trakteer ze op deze ultieme snack om te delen: loaded fries!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C/hetelucht: 140°C). Bestrooi voor de pulled chicken de kippendijfilets met de barbecuerub en leg ze in een ovenschaal. Bak de kip ca. 50 minuten in de oven.

  2. Schil intussen voor de friet de aardappels en snijd ze in frietjes. Was de frietjes goed in ruim koud water. Giet af en dep de friet goed droog tussen twee theedoeken. Vul een ruime (frituur)pan voor ca. ½ met olie en verhit tot ca.140°C. Bak de frietjes in porties ca. 5 minuten in de olie voor tot ze gaar en licht goudgeel zijn. Controleer de gaarheid door met een scherp mesje in een frietje te prikken. Als het makkelijk erin gaat is de friet gaar. Laat uitlekken en spreid uit op een bakplaat.

  3. Voor goed krokante friet is het belangrijk dat je de friet helemaal laat afkoelen voordat je hem afbakt. Leg de friet daarom in de koelkast. Neem de kip uit de oven en meng er de barbecuesaus doorheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet nog 30 minuten terug in de oven. Verhit 3 el olie in een pan op matig vuur en bak er de uienringen in ca. 15 minuten goudbruin en zacht in.

  4. Verhit de pan met de frituurolie opnieuw, nu tot ca. 180°C. Bak de frietjes nu, weer in porties, in ca.3 minuten af in de hete olie tot ze lekker knapperig en mooi goudgeel zijn. Schep de friet uit de olie met een schuimspaan en laat goed uitlekken.

  5. Haal de kip uit de oven. Zet de grillfunctie van de oven aan of verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Trek de kip met 2 vorken uit elkaar. Voeg eventueel meer barbecuesaus toe voor extra smeuïge kip.

  6. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat zout. Schep er de pulled chicken en de gebakken uien overheen. Bestrooi met de kaas en zet het geheel nog 8 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Neem uit de oven en maak af met de tomaat, de rode ui en de peterselie. Geef er mayo naar keuze bij.

Per portie: 738 kcal | 39 g koolhydraten | 3 g eiwit | 48 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)