
Loaded frittata met bacon en cheddar
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de airfryer tot 200°C (elektrische oven: 230°C / heteluchtoven: 210°C). Leg het spek in een kleine ovenschaal met antiaanbaklaag en bak 5-7 minuten in de airfryer (oven: 7-9 minuten), tot het goudkleurig, maar nog niet helemaal krokant is.
Neem uit de airfryer en leg op een met keukenpapier bekleed bord. Besprenkel de ovenschaal met de olijfolie.
Kluts intussen de eieren in een kom en roer het brood, de peterselie of bieslook, het grootste deel van de kaas, zout en peper erdoorheen.
Verlaag de temperatuur van de airfryer tot 170°C (elektrische oven: 200°C / heteluchtoven: 180°C). Schenk het eimengsel in de ovenschaal en bak de frittata 8-12 minuten (oven: 10-15 minuten), tot hij goudkleurig en gestold is.
Hak de bacon grof en strooi samen met de rest van de cheddar over de frittata. Bak nog 1-2 minuten in de airfryer (oven: 2-4 minuten), tot de kaas is gesmolten. Bestrooi met extra peterselie of bieslook en serveer direct.