Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Frittata in vier stukken gesneden met kaas en bacon bovenop

Loaded frittata met bacon en cheddar

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Deze loaded frittata is de ultieme hartige verwennerij! Boordevol knapperige bacon, gesmolten cheddar en natuurlijk ei, is dit gerecht perfect voor een stevige brunch, lunch of een makkelijke avondmaaltijd. Snel, simpel en heerlijk vullend.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Deze loaded frittata is de ultieme hartige verwennerij! Boordevol knapperige bacon, gesmolten cheddar en natuurlijk ei, is dit gerecht perfect voor een stevige brunch, lunch of een makkelijke avondmaaltijd. Snel, simpel en heerlijk vullend.

Bereiding

  1. Verhit de airfryer tot 200°C (elektrische oven: 230°C / heteluchtoven: 210°C). Leg het spek in een kleine ovenschaal met antiaanbaklaag en bak 5-7 minuten in de airfryer (oven: 7-9 minuten), tot het goudkleurig, maar nog niet helemaal krokant is.

  2. Neem uit de airfryer en leg op een met keukenpapier bekleed bord. Besprenkel de ovenschaal met de olijfolie.

  3. Kluts intussen de eieren in een kom en roer het brood, de peterselie of bieslook, het grootste deel van de kaas, zout en peper erdoorheen.

  4. Verlaag de temperatuur van de airfryer tot 170°C (elektrische oven: 200°C / heteluchtoven: 180°C). Schenk het eimengsel in de ovenschaal en bak de frittata 8-12 minuten (oven: 10-15 minuten), tot hij goudkleurig en gestold is.

  5. Hak de bacon grof en strooi samen met de rest van de cheddar over de frittata. Bak nog 1-2 minuten in de airfryer (oven: 2-4 minuten), tot de kaas is gesmolten. Bestrooi met extra peterselie of bieslook en serveer direct.

Per portie: 468 kcal | 6 g koolhydraten | 34 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Gareth Morgans Styling: Lauren Miller Foodstyling: Troy Willis

Tip
Wist je dat je een frittata heel goed kunt maken voor een picknick? Hij is namelijk vaak zowel warm als koud te eten. Je maakt hem een dag van tevoren, pakt hem in en kunt hem zo meenemen!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!