
Mac ‘n’ cheese met krab
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe wanneer de boter begint te schuimen en bak 3-4 minuten tot de bloem bruin kleurt en begint te geuren. Voeg beetje voor beetje de melk toe en laat op middelhoog vuur rustig koken tot er een gladde, dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en mix 100 g cheddar erdoorheen totdat het is gesmolten. Voeg de crème fraîche, de nootmuskaat en het bruine krabvlees toe.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af, laat goed uitlekken en roer door de saus.
Doe de macaroni in de ovenschaal, verdeel het witte krabvlees erover en bestrooi met de overige cheddar. Bak 25-30 minuten of tot het begint te borrelen en de bovenkant goudbruin kleurt.