Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mac ‘n’ cheese met krab

Mac ‘n’ cheese met krab

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe wanneer de boter begint te schuimen en bak 3-4 minuten tot de bloem bruin kleurt en begint te geuren. Voeg beetje voor beetje de melk toe en laat op middelhoog vuur rustig koken tot er een gladde, dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en mix 100 g cheddar erdoorheen totdat het is gesmolten. Voeg de crème fraîche, de nootmuskaat en het bruine krabvlees toe.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Giet af, laat goed uitlekken en roer door de saus.

  3. Doe de macaroni in de ovenschaal, verdeel het witte krabvlees erover en bestrooi met de overige cheddar. Bak 25-30 minuten of tot het begint te borrelen en de bovenkant goudbruin kleurt.

Per portie: 726 kcal | 62 g koolhydraten | 31 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)