Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Glaasje met mascarponemousse en zomerfruit

Mascarponemousse met zomerfruit

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Deze luchtige mascarponemousse met zomerfruit is het toetje waar de zon van gaat stralen. Romig, fris en het perfecte einde van een zomerse maaltijd!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze luchtige mascarponemousse met zomerfruit is het toetje waar de zon van gaat stralen. Romig, fris en het perfecte einde van een zomerse maaltijd!
In samenwerking met
ice.itesteri.it en assolatte.it

Bereiding

  1. Klop de eidooiers met de suiker en een snuf zout wit en luchtig met een handmixer. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de eidooiers.

  2. Klop de slagroom lobbig en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel. Schep de mousse in een spuitzak. Was het fruit indien nodig en snijd in gelijke stukken.

  3. Serveer de mousse in glaasjes met af en toe een laagje fruit ertussen. Maak af met een scheutje siroop. Geef er extra fruit bij.

Per portie: 543 kcal | 13 g koolhydraten | 7 g eiwit | 51 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser

Tips
Mascarpone wordt voornamelijk gebruikt in zoete recepten. Maar wist je dat je er zoveel meer mee kunt? Lees hier meer! Of ben je op zoek naar nog meer Italiaanse desserts? We hebben genoeg voor je in petto!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!