Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
8 mini-kipburgertjes met komkommer en ui

Mini-kipburgertjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Deze mini-kipburgertjes met zelfgebakken brood en pulled chicken zijn perfect voor elke gelegenheid. Of je ze nu serveert op een verjaardag, meeneemt naar een picknick of toevoegt aan een borrelplank, deze burgertjes vallen gegarandeerd in de smaak!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
12

Voor de broodjes

Voor de vulling

Benodigdheden

  • bakpapier
  • houten prikkers (optioneel)
Deze mini-kipburgertjes met zelfgebakken brood en pulled chicken zijn perfect voor elke gelegenheid. Of je ze nu serveert op een verjaardag, meeneemt naar een picknick of toevoegt aan een borrelplank, deze burgertjes vallen gegarandeerd in de smaak!
Tip
Liever vega? Je kunt ook plantaardige kipfilet gebruiken.

Bereiding

  1. Verwarm voor de broodjes de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Doe het bakmeel, het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng goed met elkaar. Voeg de boter toe en wrijf hem met je vingers door het bakmeel, tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim.

  3. Voeg de melk en het nigellazaad toe en roer de ingrediënten kort en snel door elkaar met een tafelmes, tot je een zacht deeg hebt. Stort het deeg op je werkblad en kneed kort door, zodat alle kruimeltjes erin zitten.

  4. Bestuif je werkblad goed met bakmeel en rol het deeg ca. 1.5 cm dik uit. Steek 12 cirkels (7 cm Ø) uit het deeg – maak zo nodig opnieuw een bal van het deeg en rol het opnieuw uit, zodat je genoeg cirkels eruit kunt steken.

  5. Leg de cirkels op de bakplaat, bestrijk de bovenkant met het geklutste ei en bak in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.

  6. Meng voor de vulling de kip, de mangochutney, de kerrie, de yoghurt, de mayonaise, de kruiden, het citroensap, zout en peper in een kom met elkaar.

  7. Wil je de burgers meenemen op een picknick? Doe de kip en de andere ingrediënten voor de vulling dan in een koelbox of -tas en neem de broodjes apart mee.

  8. Breek om te serveren de broodjes horizontaal open en beleg met de kip, de komkommer en de rode ui. Steek eventueel vast met een prikker.

Per portie: 285 kcal | 21 g koolhydraten | 13 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur & fotografie: Good Food Team

Serveertip
Wil je de burgertjes omtoveren tot een hoofdgerecht? Serveer ze dan met huisgemaakte frietjes en een frisse salade.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!