
Moqueca visburgers
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Deze moqueca visburgers zijn een verrassende twist op de klassieke Braziliaanse visstoofpot. Ze brengen de rijke smaken van moqueca – een geurige stoof van vis, kokosmelk en kruiden – samen in een sappige burger. Tropisch, kruidig en onweerstaanbaar!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Leg de visfilets in de braadslede en vermeng met de olie en het zout. Doe alle ingrediënten voor de moquecasaus in een blender en pureer tot een gladde saus.
Schenk de saus in de braadslede en roer tot de vis er rondom mee bedekt is. Laat 30-60 minuten op kamertemperatuur marineren.
Verhit de oven tot 240 °C, of tot de hoogst mogelijke temperatuur. Is je oven heet, bak de vis dan 30 minuten, of tot de saus wat is ingekookt. Zet opzij en laat iets afkoelen.
Halveer ondertussen de broodjes en rooster ze in een heel hete koekenpan aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Schep de ingrediënten voor de koolsla door elkaar.
Leg een visfilet op de onderste helft van een broodje en schep er flink wat saus over. Schep er een ruime hoeveelheid koolsla op en leg de bovenste helft van het broodje erop.
Dien de burgers direct op, met een kom van de saus erbij, om de burgers in te dopen, en wat extra limoensap.
Fusão
€ 29,99










