Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Moqueca visburger op borden voor zwembad

Moqueca visburgers

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Deze moqueca visburgers zijn een verrassende twist op de klassieke Braziliaanse visstoofpot. Ze brengen de rijke smaken van moqueca – een geurige stoof van vis, kokosmelk en kruiden – samen in een sappige burger. Tropisch, kruidig en onweerstaanbaar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de moquecasaus

Voor de koolsla

Benodigdheden

  • braadslee (30 x 23 cm)
Deze moqueca visburgers zijn een verrassende twist op de klassieke Braziliaanse visstoofpot. Ze brengen de rijke smaken van moqueca – een geurige stoof van vis, kokosmelk en kruiden – samen in een sappige burger. Tropisch, kruidig en onweerstaanbaar!
Moqueca
Moqueca is een traditionele visstoof uit Bahia, Brazilië, gemaakt met azeite de dendê (rode palmolie), paprika en kokosmelk.

Bereiding

  1. Leg de visfilets in de braadslede en vermeng met de olie en het zout. Doe alle ingrediënten voor de moquecasaus in een blender en pureer tot een gladde saus.

  2. Schenk de saus in de braadslede en roer tot de vis er rondom mee bedekt is. Laat 30-60 minuten op kamertemperatuur marineren.

  3. Verhit de oven tot 240 °C, of tot de hoogst mogelijke temperatuur. Is je oven heet, bak de vis dan 30 minuten, of tot de saus wat is ingekookt. Zet opzij en laat iets afkoelen.

  4. Halveer ondertussen de broodjes en rooster ze in een heel hete koekenpan aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Schep de ingrediënten voor de koolsla door elkaar.

  5. Leg een visfilet op de onderste helft van een broodje en schep er flink wat saus over. Schep er een ruime hoeveelheid koolsla op en leg de bovenste helft van het broodje erop.

  6. Dien de burgers direct op, met een kom van de saus erbij, om de burgers in te dopen, en wat extra limoensap.

Serveertip
Dien de burger op met lekker veel saus. Geef er ook nog een kommetje saus bij om je burger in te dopen!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Fusão

€ 29,99
Fusao_Cover Ixta Belfrage
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!