
Koken met mosterd? Dat doe met dit gemakkelijke, maar toch overheerlijke recept voor mosterdkip. Serveer met een lekkere salade ernaast.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer de mosterd en de honing door elkaar. Kruid de kipdijfilets en de drumsticks royaal met zout, peper en het gerookte paprikapoeder. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak hierin de kip ca. 5 minuten rondom bruin aan. Neem de kip uit de pan en houd apart.
Bak in dezelfde pan al roerend met een houten lepel de ui, de knoflook en de krieltjes ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het honingmosterdmengsel toe en bak ca. 1 minuut mee. Schenk de bouillon en de kookroom erbij en roer goed door elkaar. Breng aan de kook, leg de kip en de krieltjes in de saus en laat het gerecht op laag vuur in ca. 45 minuten gaar stoven. Schep tijdens het stoven af en toe saus over de kip.
Is de saus wat aan de dunne kant? Roer dan de maizena losgeroerd met het water door de saus totdat de saus gebonden is. Garneer de kip met verse dragon en serveer. Lekker met een frisse, groene salade erbij.












