Bereiding

  1. Rooster voor de muhammara de paprika’s 8-10 minuten met een metalen keukentang boven de vlam van het gasfornuis, of tot ze helemaal zwartgeblakerd en zacht zijn. Leg de paprika’s in een kom en dek af. Je kunt de paprika’s ook roosteren onder de grill. Draai ze dan regelmatig om, tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Verwijder, als de paprika’s zijn afgekoeld, de schil, de zaadjes en de steeltjes.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verdeel de walnoten over een ovenplaat en het brood over een andere ovenplaat. Besprenkel het brood met een beetje olie. Rooster de walnoten 3-5 minuten in de oven, tot ze wat donkerder van kleur zijn. Schud de walnoten halverwege de baktijd om. Rooster het brood 10-12 minuten in de oven, tot het goudbruin is. Neem beide bakplaten uit de oven en laat afkoelen.
  3. Doe het grootste deel van de walnoten en het brood in een keukenmachine met de geroosterde paprika’s, de olie, de stroop, de knoflook en wat zout en peper. Maal tot een gladde pasta en voeg zo nodig een beetje olie toe. De muhammara blijft in de koelkast een week goed.
  4. Kook de freekeh in een grote pan licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken. Laat afkoelen en doe in een grote kom. Voeg de kruiden, de ui, het citroensap, de stroop, de olie en wat zout en peper toe en meng goed.
  5. Strijk de muhammara over een serveerschaal en verdeel de kruidige freekeh eroverheen. Bestrooi met de overige walnoten en de feta en serveer met het platbrood.

Per portie: ca. 561 kcal
15 g eiwit | 28 g vet | 56 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall