Bereiding
1. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er ⅔ van de uien op laag vuur 20-30 minuten in tot ze mooi goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
2. Doe de linzen in ruim water met het komijnpoeder en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook de linzen rustig ca. 20 minuten. Voeg de gebakken uien en de ongekookte rijst toe aan de linzen en vul indien nodig aan met water – het geheel moet ongeveer een vingerkootje onderstaan. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt ca. 15 minuten verder tot de linzen en de rijst gaar zijn en al het water opgenomen is.
3. Meng intussen de overige uien met de maizena. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak er de uienringen goudbruin en krokant in. Doe de yoghurt in een kom en bestrooi met de sumak. Verdeel de rijst en de knapperige uien ringen over borden en garneer met de verse kruiden. Serveer de yoghurt erbij.
Variatietip 1: Voeg voor een kruidige smaak een snuf kaneel, kardemompoeder en/of ras el hanout toe aan de linzen.
Variatietip 2: Serveer met een salade van 2 fijngesneden tomaten, ½ komkommer, gehakte peterselie en wat citroensap.
Per portie: ca. 729 kcal
28 g eiwit | 23 g vet | 95 g koolhydraten
Valle del Sole
Groene linzen zijn de bekendste en populairste linzensoort met een kenmerkende nootachtige smaak. Heerlijk in soepen en salades of in de Midden-Oosterse mujadara. Kijk op valledelsole.nl.
Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren