Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mujadara

Mujadara

In samenwerking met Valle del Sole
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Met een paar simpele ingrediënten creëer je een heerlijk, uniek gerecht – de traditionele Midden-Oosterse mujadara van gestoofde linzen met rijst en gekaramelliseerde uien. Wil je het gerecht vegan maken? Vervang de yoghurt dan door je favoriete plantaardige variant.

Bereiding

  1. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er ⅔ van de uien op laag vuur 20-30 minuten in tot ze mooi goudbruin en gekaramelliseerd zijn.

  2. Doe de linzen in ruim water met het komijnpoeder en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook de linzen rustig ca. 20 minuten. Voeg de gebakken uien en de ongekookte rijst toe aan de linzen en vul indien nodig aan met water – het geheel moet ongeveer een vingerkootje onderstaan. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt ca. 15 minuten verder tot de linzen en de rijst gaar zijn en al het water opgenomen is.

  3. Meng intussen de overige uien met de maizena. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak er de uienringen goudbruin en krokant in. Doe de yoghurt in een kom en bestrooi met de sumak. Verdeel de rijst en de knapperige uien ringen over borden en garneer met de verse kruiden. Serveer de yoghurt erbij.

Variatietip 1: Voeg voor een kruidige smaak een snuf kaneel, kardemompoeder en/of ras el hanout toe aan de linzen.

Variatietip 2: Serveer met een salade van 2 fijngesneden tomaten, ½ komkommer, gehakte peterselie en wat citroensap.

Per portie: 729 kcal | 95 g koolhydraten | 28 g eiwit | 23 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)