Mujadara
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er ⅔ van de uien op laag vuur 20-30 minuten in tot ze mooi goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
Doe de linzen in ruim water met het komijnpoeder en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook de linzen rustig ca. 20 minuten. Voeg de gebakken uien en de ongekookte rijst toe aan de linzen en vul indien nodig aan met water – het geheel moet ongeveer een vingerkootje onderstaan. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt ca. 15 minuten verder tot de linzen en de rijst gaar zijn en al het water opgenomen is.
Meng intussen de overige uien met de maizena. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak er de uienringen goudbruin en krokant in. Doe de yoghurt in een kom en bestrooi met de sumak. Verdeel de rijst en de knapperige uien ringen over borden en garneer met de verse kruiden. Serveer de yoghurt erbij.