Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
16 stuks no-bake cheesecake met blauwe bessen compote

No-bake-cheesecakebars met blauwe bessen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Zin in een heerlijk fris en zomers toetje zonder gedoe met de oven? Deze no-bake cheesecakebars met blauwe bessen zijn romig, fruitig en perfect om van tevoren te maken – ideaal voor warme dagen of als makkelijk dessert bij een feestje!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
16

Ingrediënten

Voor de bodem

Voor de vulling

Voor de topping

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Zin in een heerlijk fris en zomers toetje zonder gedoe met de oven? Deze no-bake cheesecakebars met blauwe bessen zijn romig, fruitig en perfect om van tevoren te maken – ideaal voor warme dagen of als makkelijk dessert bij een feestje!
Tip
Je kunt de cheesecakebars het beste een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast en verdeel vlak voor serveren de bosbessencompote erover.

Bereiding

  1. Bekleed een bakblik (ca. 30 x 30 cm) met bakpapier. Verkruimel voor de bodem de koekjes in het bakje van een staafmixer of doe ze in een plastic zak en rol ze met een deegroller tot kruimels.

  2. Smelt de boter en roer met het zout door de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de bodem en druk goed aan. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Week voor de vulling de gelatineblaadjes in ruim water. Houd 1 el poedersuiker apart en meng de rest van de poedersuiker met de roomkaas en het vanille-extract.

  4. Spatel de yoghurt erdoor. Klop de slagroom met de apart gehouden poedersuiker stijf.

  5. Verwarm de citroenschil en het -sap op laag vuur. Neem de gelatineblaadjes uit het water, laat iets uitlekken en laat al roerend oplossen in het citroensap.

  6. Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel. Spatel de slagroom erdoor. Verdeel de vulling over de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur, maar het liefst een nacht, opstijven in de koelkast.

  7. Verwarm voor de topping de blauwe bessen met de suiker, de citroenschil en het -sap in een pannetje. Laat ca. 10 minuten rustig koken, totdat de bessen zachter worden.

  8. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan pan. Verwarm nog ca. 1 minuut, tot het mengsel iets dikker wordt. Laat afkoelen.

  9. Neem voor serveren de cheesecake uit de bakvorm en snijd in ca. 16 blokjes. Verdeel de bosbessencompote erover en maak af met de fijngesneden munt.

Per portie: 290 kcal | 27 g koolhydraten | 4 g eiwit | 23 g vet

Fotografie: Jasper Bosman Receptuur: Anne Mebelder

No-bake cheesecake
Een no-bake cheesecake stijft op in de koelkast dankzij gelatine die stevig wordt bij kou, in tegenstelling tot een gebakken cheesecake die in de oven wordt gegaard en stevig wordt door verhitting van eieren.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!