
No-bake-cheesecakebars met blauwe bessen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Zin in een heerlijk fris en zomers toetje zonder gedoe met de oven? Deze no-bake cheesecakebars met blauwe bessen zijn romig, fruitig en perfect om van tevoren te maken – ideaal voor warme dagen of als makkelijk dessert bij een feestje!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bekleed een bakblik (ca. 30 x 30 cm) met bakpapier. Verkruimel voor de bodem de koekjes in het bakje van een staafmixer of doe ze in een plastic zak en rol ze met een deegroller tot kruimels.
Smelt de boter en roer met het zout door de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de bodem en druk goed aan. Zet in de koelkast tot gebruik.
Week voor de vulling de gelatineblaadjes in ruim water. Houd 1 el poedersuiker apart en meng de rest van de poedersuiker met de roomkaas en het vanille-extract.
Spatel de yoghurt erdoor. Klop de slagroom met de apart gehouden poedersuiker stijf.
Verwarm de citroenschil en het -sap op laag vuur. Neem de gelatineblaadjes uit het water, laat iets uitlekken en laat al roerend oplossen in het citroensap.
Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel. Spatel de slagroom erdoor. Verdeel de vulling over de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur, maar het liefst een nacht, opstijven in de koelkast.
Verwarm voor de topping de blauwe bessen met de suiker, de citroenschil en het -sap in een pannetje. Laat ca. 10 minuten rustig koken, totdat de bessen zachter worden.
Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan pan. Verwarm nog ca. 1 minuut, tot het mengsel iets dikker wordt. Laat afkoelen.
Neem voor serveren de cheesecake uit de bakvorm en snijd in ca. 16 blokjes. Verdeel de bosbessencompote erover en maak af met de fijngesneden munt.









