Bereiding

1. Blancheer de bimi in een pan met kokend water en wat zout ca. 2 minuten. Haal de bimi uit de pan met een schuimspaan en houd apart. Kook de noedels in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

2. Wrijf de biefstukken in met olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een zware koekenpan tot zeer heet en bak er de biefstukken ca. 2 minuten per zijde in. Leg de biefstukken op een bord en laat ze rusten onder aluminiumfolie, terwijl je de saus bereidt.

3. Doe ¾ van de lente-ui, de gember en 1 el olie in een wok en bak enkele minuten tot de ui zacht is. Voeg de pindakaas, de kokosmelk, de sojasaus, de sesamolie, de sambal naar smaak en genoeg water toe, zodat er een saus ontstaat. Roer de saus glad en laat kort doorkoken. Voeg als het nodig is meer water toe.

4. Voeg de noedels toe aan de wok en schep door de saus. Snijd de biefstukken in reepjes en voeg ze samen met alle vleessappen en de bimi toe aan de noedels. Schep alles door elkaar tot het geheel goed heet is. Bestrooi met de rode peper en de rest van de lente-ui en serveer.

Per portie: ca. 642 kcal
38 g eiwit | 29 g vet | 54 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush