Bereiding

1. Meng de azijn, de suiker en 100 ml water in een kookpannetje en verhit al roerend tot de suiker opgelost is. Neem het pannetje van het vuur, voeg de uiringen toe en laat afkoelen. Met deze zoetzure marinade verdwijnt meteen ook de scherpe smaak van de uiringen.

2. Kook de risone in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar en giet de risone (orzo) af. Doe de risone terug in de pan en verwarm op laag vuur met de room en de saffraan. Neem de pan van het vuur zodra de room is opgenomen door de risone. Breng op smaak met de geraspte schil van de sinaasappel en de parmezaan. Houd warm.

3. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de oesterzwammen kort en krokant. Breng op smaak met zout en peper. Neem de uiringen uit de marinade. Serveer de risone met de oesterzwammen en garneer met de postelein en de uiringen.

Per portie: ca. 664 kcal
22 g eiwit
29 g vet
75 g koolhydraten

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Locatie: STRAKK-keukens Paddenstoelenleverancier: Green Mushroom Farm