Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 6 holtes van een muffinbakblik in met olie. Knip vierkantjes uit een vel bakpapier en bekleed er de holtes mee.

  2. Meng het volkorenmeel, de bloem, het bakpoeder, de suiker, 1 handje pompoenpitten en de rozijnen in een kom. Voeg 100 ml olie, de geprakte bananen, de eieren en de melk toe. Schep het geheel vluchtig door elkaar met een grote metalen lepel. Het beslag hoeft niet glad te zijn – kort mengen houdt de muffins luchtig.

  3. Verdeel het beslag over de holtes van het muffinbakblik. Vul ze tot de rand. Strooi er wat extra zonnebloempitten overheen en bak de muffins ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat heel eventjes afkoelen en neem de muffins zo snel mogelijk uit het bakblik. Laat ze op een rooster verder afkoelen.

*Olies met een neutrale smaak zijn bijv. zonnebloem-, koolzaad- of arachideolie.

De lekkerste ontbijtmuffins maak je makkelijk en snel en kun je helemaal naar eigen wens samenstellen.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet 6 holtes van een muffinbakblik in met olie. Knip vierkantjes uit een vel bakpapier en bekleed er de holtes mee.
  2. Meng het volkorenmeel, de bloem, het bakpoeder, de suiker, 1 handje pompoenpitten en de rozijnen in een kom. Voeg 100 ml olie, de geprakte bananen, de eieren en de melk toe. Schep het geheel vluchtig door elkaar met een grote metalen lepel. Het beslag hoeft niet glad te zijn – kort mengen houdt de muffins luchtig.
  3. Verdeel het beslag over de holtes van het muffinbakblik. Vul ze tot de rand. Strooi er wat extra zonnebloempitten overheen en bak de muffins ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat heel eventjes afkoelen en neem de muffins zo snel mogelijk uit het bakblik. Laat ze op een rooster verder afkoelen.

*Olies met een neutrale smaak zijn bijv. zonnebloem-, koolzaad- of arachideolie.Drie smaakvariaties:

  • Vervang het volkorenmeel door bloem, de basterdsuiker door rietsuiker en de rozijnen en pompoenpitten door chocoladedruppels en wat extra melk.
  • Gebruik stukjes gedroogde abrikoos in plaats van rozijnen en pistachenoten in plaats van pompoenpitten.
  • Vervang de rozijnen en pompoenpitten door frambozen en stukjes witte chocolade.

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto: Gareth Morgans Foodstyling: Jennifer Joyce

Psst, we hebben ook chocolademuffins.

Drie smaakvariaties:

Vervang het volkorenmeel door bloem, de basterdsuiker door rietsuiker en de rozijnen en pompoenpitten door chocoladedruppels en wat extra melk.

Gebruik stukjes gedroogde abrikoos in plaats van rozijnen en pistachenoten in plaats van pompoenpitten.

Vervang de rozijnen en pompoenpitten door frambozen en stukjes witte chocolade.

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto: Gareth Morgans Foodstyling: Jennifer Joyce

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)