Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Orecchiette al forno met broccoli, mozzarella en tomaat

Orecchiette al forno met broccoli, mozzarella en tomaat

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 40 minuten wachttijd40 min. wachttijd

Mozzarella uit de oven, dat klinkt toch meteen al goed? Je hebt maar een klein halfuur nodig om alles te bereiden. Daarna heb je alleen nog wat geduld nodig, de oven doet in ongeveer veertig minuten het overige werk.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Mozzarella uit de oven, dat klinkt toch meteen al goed? Je hebt maar een klein halfuur nodig om alles te bereiden. Daarna heb je alleen nog wat geduld nodig, de oven doet in ongeveer veertig minuten het overige werk.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Blus af met de passata en laat inkoken tot ca. de helft over is. Kook intussen de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Snijd de mozzarella in plakken. Giet de orecchiette af en meng samen met de broccoliroosjes door de tomatensaus. Hevel het geheel over in een ovenschaal en verdeel er de mozzarella over. Bestrooi met grof paneermeel en bak ca. 40 minuten in de oven tot er een goudbruine korst op zit.

Per portie: 678 kcal | 80 g koolhydraten | 29 g eiwit | 25 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (10 stemmen)