
Orecchiette met halloumi en tomaat-amandelpesto
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de tomaten, het amandelschaafsel, het grootste deel van het basilicum, de knoflook, de chilipeper, de olijven en de rozijnen in een kleine keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie, zout en peper. Pulseer tot een grove pesto.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de orecchiette gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar het kookvocht.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de halloumiblokjes rondom goudkleurig erin. Neem uit de pan.
Schenk de pasta in de koekenpan met een flinke scheut van het pastawater. Doe de pesto in de pan, meng goed en voeg zo nodig meer pastawater toe om er een sausje van te maken.
Knijp de citroen erover uit en breng goed op smaak met zout en peper. Roer de halloumi erdoorheen en bestrooi met de rest van het basilicum.