Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Oven-paella met paprika, doperwten en olijven

Oven-paella met paprika, doperwten en olijven

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Zin in paella, maar geen zin om lang bij de pan te staan? Deze oven-paella is de oplossing! Met paprika, doperwten en olijven krijg je toch de Spaanse smaken die je gewend bent, én het gemak uit de oven.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zin in paella, maar geen zin om lang bij de pan te staan? Deze oven-paella is de oplossing! Met paprika, doperwten en olijven krijg je toch de Spaanse smaken die je gewend bent, én het gemak uit de oven.
Variatietip
Paella is er in alle soorten en maten. Bekijk hier onze lekkerste paella recepten!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit de olijfolie in een ruime, ovenbestendige pan en fruit er de ui en de paprika ca. 8 minuten in. Voeg de knoflook, het chilipoeder  en ½ tl gerookte-paprikapoeder toe en fruit 2 minuten verder. Voeg de rijst toe en fruit nog 2 minuten. Blus af met de sherry en laat helemaal inkoken.

  2. Voeg de bouillon, de gehakte olijven, de doperwten en de snijbonen toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het geheel zonder deksel ca. 20 minuten in de oven tot de bouillon opgenomen is en de rijst gaar is. Er mag aan de rand een beetje een gebakken korstje ontstaan. Garneer met de hele olijven en de peterselie. Bestuif met wat extra gerookte-paprikapoeder en geef er de citroenpartjes bij .

Per portie: 541 kcal | 73 g koolhydraten | 12 g eiwit | 17 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!