
Paaskoekjes
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de bloem, de boter, de poedersuiker, de eidooier, het vanille-extract, het zout en de citroenrasp in de mengkom van een staande mixer. Laat mixen tot het mengsel de structuur van grof zand heeft. Voeg het water in een dun straaltje toe en mix nogmaals.
Neemuit de kom en kneed met je handen tot een soepel, samenhangend deeg. Vorm tot een bol, verpak met plastic folie en leg ca. 30 minuten in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C /hetelucht: 175°C).
Neem het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm.
Steek koekjes uitmet een bloem- of paashaasvormige uitsteker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10-12 minuten goudbruin.
Neem de paaskoekjes uit de oven en laat op een rooster volledig afkoelen.
Lepel op een kwart van de koekjes een beetje lemoncurd en op een kwart een beetje pistachepasta. Leg de lege koekjes bovenop de koekjes met vulling, als een dakje.