Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Paaskoekjes op een bakplaat met bakpapier

Paaskoekjes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Met een eenvoudig recept voor zandkoekjes metlemoncurd en pistachepasta maak je de lekkerste paaskoekjes in twee varianten. Moeilijk? Helemaal niet. Verslavend? Dat wel.  

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de vulling

Benodigdheden

  • bakpapier
  • standmixer of handmixer
  • uitsteekvorm in bloem- of paashaasvorm
Met een eenvoudig recept voor zandkoekjes metlemoncurd en pistachepasta maak je de lekkerste paaskoekjes in twee varianten. Moeilijk? Helemaal niet. Verslavend? Dat wel.  

Bereiding

  1. Doe de bloem, de boter, de poedersuiker, de eidooier, het vanille-extract, het zout en de citroenrasp in de mengkom van een staande mixer. Laat mixen tot het mengsel de structuur van grof zand heeft. Voeg het water in een dun straaltje toe en mix nogmaals.

  2. Neemuit de kom en kneed met je handen tot een soepel, samenhangend deeg. Vorm tot een bol, verpak met plastic folie en leg ca. 30 minuten in de koelkast om te rusten.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C /hetelucht: 175°C).

  4. Neem het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm.

  5. Steek koekjes uitmet een bloem- of paashaasvormige uitsteker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10-12 minuten goudbruin.

  6. Neem de paaskoekjes uit de oven en laat op een rooster volledig afkoelen.

  7. Lepel op een kwart van de koekjes een beetje lemoncurd en op een kwart een beetje pistachepasta. Leg de lege koekjes bovenop de koekjes met vulling, als een dakje.

Per portie: 325 kcal | 38 g koolhydraten | 4 g eiwit | 17 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Nog meer paasgebak
Benieuwd naar nog meer bakrecepten voor Pasen? Wij hebben natuurlijk de lekkerste recepten!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)