Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Salade met onder andere baby romainesla, perzik, burrata en croutons

Panzanella met perzik

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze heerlijke, frisse salade is vullend genoeg voor een avondmaaltijd, maar niet te zwaar. Perfect voor die fijne, warme zomeravonden waarbij je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wél iets smaakvols en voedzaams op tafel wil zetten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dressing

Deze heerlijke, frisse salade is vullend genoeg voor een avondmaaltijd, maar niet te zwaar. Perfect voor die fijne, warme zomeravonden waarbij je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wél iets smaakvols en voedzaams op tafel wil zetten.
Variatietip
Deze salade is ook lekker met ander steenfruit, bijvoorbeeld met nectarine.

Bereiding

  1. Klop voor de dressing de olie, het citroensap en de kappertjes door elkaar. Houd apart.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verdeel de briocheblokjes over een bakplaat en bak in 8-10 minuten goudkleurig en krokant in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  3. Verdeel de sla over een serveerschaal met de perzik en de burrata en bestrooi met flink wat zout en peper. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tijm, het basilicum en de croutons.

Per portie: 336 kcal | 19 g koolhydraten | 12 g eiwit | 22 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Ellie Jarvis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!