Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Pasta alla vodka met pompoen

Pasta alla vodka met pompoen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Vodka in je pasta? Oh, yes! Dit zorgt voor een extra twist aan het gerecht en laat de smaken nog beter naar voren komen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hier!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Vodka in je pasta? Oh, yes! Dit zorgt voor een extra twist aan het gerecht en laat de smaken nog beter naar voren komen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hier!
Marieke
"De wodka geeft een intense smaak aan de saus."

Bereiding

  1. Stoom de pompoen 15-20 minuten in een stoommandje boven kokend water of gaar hem in de magnetron tot hij beetgaar is. Houd  part tot hij koel genoeg is dat je hem kunt aanraken. Pureer glad in een keukenmachine of met een staafmixer.

  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en frituur de salieblaadjes 30-60 seconden, tot ze krokant zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en leg ze op een met keukenpapier bekleed bord om te laten uitlekken.

  3. Bak de ui 10-12 minuten in de salie-olie tot hij zacht is, maar nog niet goudkleurig. Roer de knoflook en de chilivlokken erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut. Houd apart.

  4. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij een kopje van het pastawater op.

  5. Zet intussen de pan met ui terug op het vuur en roer de tomatenpuree en de wodka erdoorheen. Laat een paar minuten koken tot de alcohol is verdampt, roer de pompoenpuree en de slagroom erdoorheen en breng zachtjes aan de kook. Neem van het vuur en roer door de gekookte pasta met genoeg van het pastawater om een dikke saus te creëren. Bestrooi met de krokante salie.

Per portie: 710 kcal | 97 g koolhydraten | 18 g eiwit | 21 g vet

© Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith en Helena Busiakiewicz Fotografie: Gareth Morgans Styling: Lauren Miller Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)