Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pasta carbonara

Pasta carbonara

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Pasta carbonara is een echte klassieker. Dit recept is zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Pasta carbonara is een echte klassieker. Dit recept is zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek.
Variatietip
Ben je toch op zoek naar een verrassende twist op carbonara – met mosselen, vegetarisch of iets totaal anders? Bekijk hier de lekkerste spaghetti carbonara recepten.

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het spek in blokjes.

  2. Bak het spek uit in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Hierbij worden de blokjes krokant en smelt het vet eruit. Houd het spek en het spekvet warm tot de pasta klaar is.

  3. Kluts de eieren. Rasp 125 g kaas en roer hem door de eieren. Giet de spaghetti af, vang daarbij een beetje kookwater op.

  4. Roer de spaghetti door het spek met het spekvet en roer de geklutste eieren erdoorheen. Het ei zal binden door de warmte van de pasta, waardoor er een romige saus ontstaat. Let op: zet de saus niet meer op het vuur, want dan stolt het ei.

  5. Voeg eventueel nog wat van het kookwater toe als het geheel te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Rasp eventueel nog wat kaas over de pasta carbonara.

fotografie: Eddy Haitjema

Wist je dat?
Volgens de Italianen is er maar één recept voor de klassieke pasta. Maar hoe zit dat precies? Wij leggen in dit artikel alles uit over de échte carbonara.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (61 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!