Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een grote pan water voor de pasta aan de kook en voeg er royaal zout aan toe. Snijd de worstjes open en haal de vulling eruit. Verhit een klein laagje olijfolie in een koekenpan, net genoeg om de bodem te bestrijken. Gooi het worstvel weg, verkruimel het vlees in de hete pan en bak het tot het sist en gaar is, circa 5 minuten op vrij hoog vuur. Doe de pasta in het kokende water.

  2. Schenk de wijn bij het worstvlees en laat hem een beetje borrelen. Schraap de vastgekoekte stukjes van de bodem van de pan. Roer de chilivlokken erdoor, hak of scheur de basilicumblaadjes grof en voeg ze ook toe. Voeg een beetje zout en de mosterd toe, schenk de slagroom erbij en breng het zachtjes aan de kook. Verhit alles 1-2 minuten en roer af en toe.

  3. Giet de pasta als hij gaar is, zo’n 9 minuten nadat het water weer aan de kook is gekomen, af en voeg hem toe aan de romige worstvleessaus. Serveer gloeiendheet.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)