Keukenkronieken

De schrijvende chef, zo noemen we Nigel Slater ook wel. Overal in zijn huis liggen zwarte notitieboekjes met recepten, ideeën en weekmenu’s. Keukenkronieken, zou hij zelf zeggen. Hij bundelde zijn beste verhalen en recepten in zijn nieuwe gelijknamige boek “Keukenkronieken“.

Keukenkronieken

Bestel het boek:

Keukenkronieken
€39,99

De keuken van Nigel Slater

Wie “Keukenkronieken” leest krijgt een inkijkje in Nigels keuken. Hoe hij ’s ochtends nooit afwijkt van zijn vaste patronen (een kommetje met yoghurt) en hoe er naast de koffie altijd een koekje ligt. Maar ook wat volgens hem de beste manier is om een kip te braden of hoe je de perfecte auberginepuree krijgt. Hij vertelt de verhalen achter de recepten, vaak mooie herinneringen en anekdotes. Zoals die keer dat hij zijn eerste baguette kocht in Parijs. De zon die onderging, het nog warme stokbrood met krakende korst onder zijn arm. “Het bloemige bonkige kapje – meer korst dan kruim, meer lucht dan brood – at ik al lopend op straat op. Ik zal het nooit vergeten. Er is interessanter brood dan stokbrood, maar die herinnering is nooit vervaagd”, schrijft hij in zijn brood hoofdstuk.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Comfortfood

Die warme, knapperige baguette zou je bijna comfortfood kunnen noemen. Maar op de manier waarop Nigel over eten schrijft en praat worden alle recepten dat. Neem zijn pasta met worst, mosterd en room. “Van de duizenden recepten die ik door de jaren heen heb gepubliceerd is dit recept ‘de favoriet’. Het voldoet aan veel voorwaarden. Die van comfortfood, een goedkope maaltijd en een snelle oplossing. Houd het vuur levendig zodat de worstjes bruin worden en er een kleverig goedje in de pan achterblijft. Klompjes genot.”

De juiste bewoordingen

Klompjes genot, dat zijn precies de bewoordingen die de boeken van Nigel zo fijn maken om te lezen. Ons advies is dan ook om eerst met Keukenkronieken in een dikke fauteuil naast de open haard plaats te nemen en je mee te laten voeren naar Nigels keuken, naar zijn herinneringen. Om vervolgens het fornuis aan te steken, de oven te verwarmen en je eigen herinneringen te maken. Jouw eigen klompjes genot. Jouw keukenkronieken.

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Superromige citroentrifle

Op de redactie liep het water ons spontaan in de mond bij het zien van de foto van deze geweldige trifle. Ga je ‘m maken? Vergeet ons niet uit te nodigen!

Keukenkronieken: superromige citroentrifle

> naar het recept voor superromige citroentrifle

Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

Simpel, snel, goedkoop én ontzettend lekker. Wat wil je nog meer? Dit smaakvolle recept van Nigel Slater is dan ook ideaal voor drukke doordeweekse dagen.

Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

> naar het recept voor pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

Lamskoteletjes, tuinbonen, zure room

Iets meer dan een half uur, dat is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke lamskoteletjes op tafel te zetten. Een gerecht dat prima past bij het voorjaar!

Keukenkronieken: lamskoteletjes, tuinbonen, zure room

> naar het recept voor lamskoteletjes, tuinbonen, zure room