Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Lamskoteletjes, tuinbonen, zure room

Foodies boekenclub: “Keukenkronieken”

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Keukenkronieken

De schrijvende chef, zo noemen we Nigel Slater ook wel. Overal in zijn huis liggen zwarte notitieboekjes met recepten, ideeën en weekmenu’s. Keukenkronieken, zou hij zelf zeggen. Hij bundelde zijn beste verhalen en recepten in zijn nieuwe gelijknamige boek “Keukenkronieken“.

Keukenkronieken

€ 39,99
Cover Keukenkronieken

De keuken van Nigel Slater

Wie “Keukenkronieken” leest krijgt een inkijkje in Nigels keuken. Hoe hij ’s ochtends nooit afwijkt van zijn vaste patronen (een kommetje met yoghurt) en hoe er naast de koffie altijd een koekje ligt. Maar ook wat volgens hem de beste manier is om een kip te braden of hoe je de perfecte auberginepuree krijgt. Hij vertelt de verhalen achter de recepten, vaak mooie herinneringen en anekdotes. Zoals die keer dat hij zijn eerste baguette kocht in Parijs. De zon die onderging, het nog warme stokbrood met krakende korst onder zijn arm. “Het bloemige bonkige kapje – meer korst dan kruim, meer lucht dan brood – at ik al lopend op straat op. Ik zal het nooit vergeten. Er is interessanter brood dan stokbrood, maar die herinnering is nooit vervaagd”, schrijft hij in zijn brood hoofdstuk.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Comfortfood

Die warme, knapperige baguette zou je bijna comfortfood kunnen noemen. Maar op de manier waarop Nigel over eten schrijft en praat worden alle recepten dat. Neem zijn pasta met worst, mosterd en room. “Van de duizenden recepten die ik door de jaren heen heb gepubliceerd is dit recept ‘de favoriet’. Het voldoet aan veel voorwaarden. Die van comfortfood, een goedkope maaltijd en een snelle oplossing. Houd het vuur levendig zodat de worstjes bruin worden en er een kleverig goedje in de pan achterblijft. Klompjes genot.”

De juiste bewoordingen

Klompjes genot, dat zijn precies de bewoordingen die de boeken van Nigel zo fijn maken om te lezen. Ons advies is dan ook om eerst met Keukenkronieken in een dikke fauteuil naast de open haard plaats te nemen en je mee te laten voeren naar Nigels keuken, naar zijn herinneringen. Om vervolgens het fornuis aan te steken, de oven te verwarmen en je eigen herinneringen te maken. Jouw eigen klompjes genot. Jouw keukenkronieken.

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Superromige citroentrifle

Op de redactie liep het water ons spontaan in de mond bij het zien van de foto van deze geweldige trifle. Ga je ‘m maken? Vergeet ons niet uit te nodigen!

Keukenkronieken: superromige citroentrifle

> naar het recept voor superromige citroentrifle

Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

Simpel, snel, goedkoop én ontzettend lekker. Wat wil je nog meer? Dit smaakvolle recept van Nigel Slater is dan ook ideaal voor drukke doordeweekse dagen.

Pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

> naar het recept voor pasta met pittige worst, basilicum en mosterd

Lamskoteletjes, tuinbonen, zure room

Iets meer dan een half uur, dat is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke lamskoteletjes op tafel te zetten. Een gerecht dat prima past bij het voorjaar!

Keukenkronieken: lamskoteletjes, tuinbonen, zure room

> naar het recept voor lamskoteletjes, tuinbonen, zure room

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!