Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
pastel de nata

Pastéis de nata

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 24

Ingrediënten

Voor degene die zijn gezwicht voor de Pastéis de Nata en Pastéis de Belem in Lissabon maakten we dit recept. Met een goed hete oven kun je ook zelf met de custardcakes aan de slag. De originele zijn niet te evenaren, maar dit recept komt dicht in de buurt!

Bereiding

  1. 1. We gaan aan de slag om zelf pastéis de nata te maken. Meng de bloem met 2 el poedersuiker en bestuif er het werkblad mee. Laat het bladerdeeg kort rusten bij kamertemperatuur. Leg de plakjes bladerdeeg in een lap van 4×2 plakken licht overlappend naast elkaar. Druk de randen aan elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45×30 cm. Rol het deeg op vanaf de lange zijde.

  2. 2. Snijd de rol in 24 plakjes van 1-2 cm dik.

  3. 3. Rol de plakjes uit tot schijfjes die in de holtes van de bakblikken passen.

  4. 4.Bekleed de holtes met de schijfjes en druk aan. Zet de bakblikken in de koelkast.

  5. 5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Breng de suiker met 200 ml water, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook en kook het in tot een siroop. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Kluts in een grote pan de eieren, de eidooiers en de maizena tot een glad mengsel.

  6. 6. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en kook continu roerend op laag vuur.

  7. 7. Houd de pan op het lage vuur en voeg de afgekoelde siroop toe aan de custard en roer met de garde tot de custard iets indikt.

  8. 8. Zeef de custard en verdeel hem over de taartjes. Bak de taartjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin.

  9. 9. Neem uit de oven en laat de pastéis de nata helemaal afkoelen in de vormpjes. Bestrooi de pastéis de nata met poedersuiker en kaneelpoeder.

Per portie: 151 kcal | 21 g koolhydraten | 21 g eiwit | 6 g vet

Foodstyling: Anna Glover

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)