Bereiding

Voor degene die zijn gezwicht voor de Pastel de Nata en Pastéis de Belem in Lissabon maakten we dit recept. Met een goed hete oven kun je ook zelf met de custardcakes aan de slag. De originele zijn niet te evenaren, maar dit recept komt dicht in de buurt!

  1. Meng de bloem met 2 el poedersuiker en bestuif er het werkblad mee. Laat het bladerdeeg kort rusten bij kamertemperatuur. Leg de plakjes bladerdeeg in een lap van 4×2 plakken licht overlappend naast elkaar. Druk de randen aan elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45×30 cm. Rol het deeg op vanaf de lange zijde.pastel de nata
  2. Snijd de rol in 24 plakjes van 1-2 cm dik.pastel de nata
  3. Rol de plakjes uit tot schijfjes die in de holtes van de bakblikken passen.pastel de nata
  4. Bekleed de holtes met de schijfjes en druk aan. Zet de bakblikken in de koelkast.pastel de nata
  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Breng de suiker met 200 ml water, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook en kook het in tot een siroop. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Kluts in een grote pan de eieren, de eidooiers en de maizena tot een glad mengsel.pastel de nata
  6. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en kook continu roerend op laag vuur.pastel de nata
  7. Houd de pan op het lage vuur en voeg de afgekoelde siroop toe aan de custard en roer met de garde tot de custard iets indikt.pastel de nata
  8. Zeef de custard en verdeel hem over de taartjes. Bak de taartjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin.pastel de nata
  9. Neem uit de oven en laat de pastéis de nata helemaal afkoelen in de vormpjes. Bestrooi de pastéis de nata met poedersuiker en kaneelpoeder.pastel de nata

Per stuk: ca. 151 kcal 21 g eiwit 6 g vet 21 g koolhydraten
Foto’s: @ olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Tony Briscoe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover