Bereiding

1. We gaan aan de slag om zelf pastéis de nata te maken. Meng de bloem met 2 el poedersuiker en bestuif er het werkblad mee. Laat het bladerdeeg kort rusten bij kamertemperatuur. Leg de plakjes bladerdeeg in een lap van 4×2 plakken licht overlappend naast elkaar. Druk de randen aan elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45×30 cm. Rol het deeg op vanaf de lange zijde.

2. Snijd de rol in 24 plakjes van 1-2 cm dik.

Pastéis de nata  Pastéis de nata

3. Rol de plakjes uit tot schijfjes die in de holtes van de bakblikken passen.

4.Bekleed de holtes met de schijfjes en druk aan. Zet de bakblikken in de koelkast.

 

5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Breng de suiker met 200 ml water, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook en kook het in tot een siroop. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Kluts in een grote pan de eieren, de eidooiers en de maizena tot een glad mengsel.

6. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en kook continu roerend op laag vuur.

 

7. Houd de pan op het lage vuur en voeg de afgekoelde siroop toe aan de custard en roer met de garde tot de custard iets indikt.

8. Zeef de custard en verdeel hem over de taartjes. Bak de taartjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin.

 Pastéis de nata

9. Neem uit de oven en laat de pastéis de nata helemaal afkoelen in de vormpjes. Bestrooi de pastéis de nata met poedersuiker en kaneelpoeder.

Smaakt dit naar meer? Probeer ook eens pastéis de nutella.

  Pastéis de nata

Per stuk: ca. 151 kcal 21 g eiwit 6 g vet 21 g koolhydraten
Foto’s: @ olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Tony Briscoe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover