Patatas-bravassalade met chorizo
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes er in ca. 20 minuten beetgaar in. Giet af en laat uitstomen.
oe terwijl de krieltjes koken 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo 4-5 minuten in de hete olie, tot hij bruin wordt en zijn oliën heeft losgelaten. Roer regelmatig. Schraap de inhoud van de pan in een zeef boven een kom en druk de olie uit de chorizo. Schenk olie bij de chorizo-olie tot je 125 ml hebt
Verdeel de krieltjes over een grote bakplaat en besprenkel met 3 el van de chorizo-olie. Breng op smaak met zout en peper en schep om. Rooster 35-40 minuten in de oven, tot de krieltjes goudgeel zijn.
Klop intussen voor de aioli de eidooiers, de knoflook en het paprikapoeder door elkaar. Schenk al kloppend druppelsgewijs de chorizo-olie erbij, tot je een dikke, gladde aioli hebt. Klop het citroensap erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de krieltjes en de paprika over een schaal en bestrooi met de chorizo. Besprenkel met chorizo-aioli en bestrooi met de peterselie en wat versgemalen zwarte peper. Serveer met de rest van de aioli.