Pekingeend
Uitdagend
ca. 6 uur bereidingstijdca. 6 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak de huid van de eend zoveel mogelijk los van het vlees. Leg de eend op een rooster of in een vergiet boven de gootsteen en overgiet hem met ca. 2 l kokend water.
Dep de eend goed droog en zet hem (niet afgedekt) ca. 6 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Schil de gember en rasp hem fijn.
Wrijf de eend van binnen en van buiten in met zout, het vijfkruidenpoeder en de gember.
Leg de eend in een braadslee en zet hem ca. 2 uur in de oven. Giet af en toe het uitgesmolten vet uit de braadslee. Meng de sojasaus met de honing en bestrijk hier de eend ca. 30 minuten voor het einde van de braadtijd mee.
Was de komkommer en snijd hem in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in stukken en vervolgens in dunne reepjes. Verwarm de pannenkoekjes in het stoommandje. Neem de eend uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen.
Snijd dunne reepjes van de eend en serveer hem met de pannenkoekjes, de komkommer, de lente-ui en de hoisinsaus.