
Pestobonen met gebakken tomaatjes
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 190 °C. Leg de cherrytrostomaten op een bakplaat, verdeel er 1 eetlepel olijfolie over en bak ze 15-20 minuten in de oven, tot ze net uit hun velletjes knappen.
Halveer de aspergetips en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de aspergestukjes 1 minuut op matig vuur, voeg de tips toe en bak nog 1 minuut, tot ze gaar zijn. Schep ze uit de pan.
Schenk als het nodig is wat extra olie in de pan en fruit de sjalot 5 minuten, tot hij wat kleur krijgt, roer de knoflook erdoor en fruit nog 1 minuut. Schenk de limabonen met vocht en al erbij.
Roer het groentebouillonblokje erdoor, breng aan de kook en laat 5-10 minuten zacht inkoken.
Doe de asperges terug in de pan, roer de pesto erdoor en knijp de citroen erboven uit. Bestrooi met de munt, het basilicum, de pijnboompitten en chilipeper en garneer met de gebakken tomaten.
Cooking Fast & Slow
€ 32,99