Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pestobonen met gebakken tomaatjes, pijnboompitten, munt- en basilicumblaadjes

Pestobonen met gebakken tomaatjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Pesto is zo’n smaakmaker die met minimale moeite maximaal resultaat levert. Een lepeltje is genoeg om van een simpel gerecht iets onwijs lekkers te maken. Dit recept is snel, voedzaam en ideaal voor drukke doordeweekse dagen waarop je toch iets lekkers op tafel wil zetten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Pesto is zo’n smaakmaker die met minimale moeite maximaal resultaat levert. Een lepeltje is genoeg om van een simpel gerecht iets onwijs lekkers te maken. Dit recept is snel, voedzaam en ideaal voor drukke doordeweekse dagen waarop je toch iets lekkers op tafel wil zetten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Leg de cherrytrostomaten op een bakplaat, verdeel er 1 eetlepel olijfolie over en bak ze 15-20 minuten in de oven, tot ze net uit hun velletjes knappen.

  2. Halveer de aspergetips en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de aspergestukjes 1 minuut op matig vuur, voeg de tips toe en bak nog 1 minuut, tot ze gaar zijn. Schep ze uit de pan.

  3. Schenk als het nodig is wat extra olie in de pan en fruit de sjalot 5 minuten, tot hij wat kleur krijgt, roer de knoflook erdoor en fruit nog 1 minuut. Schenk de limabonen met vocht en al erbij.

  4. Roer het groentebouillonblokje erdoor, breng aan de kook en laat 5-10 minuten zacht inkoken.

  5. Doe de asperges terug in de pan, roer de pesto erdoor en knijp de citroen erboven uit. Bestrooi met de munt, het basilicum, de pijnboompitten en chilipeper en garneer met de gebakken tomaten.

Boek: Cooking Fast & Slow
Beeld: Issy Croker

Groene pesto
Wil je je eigen pesto maken? Probeer dan een dit recept!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Cooking Fast & Slow

€ 32,99
Cooking Fast & Slow cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!