Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pistache-kersencake op taartplateau met bovenop groene marsepein

Pistache-kersencake

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 35 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 35 min. bereidingstijd

Deze smeuïge cake met pistache en kers is een heerlijke combinatie van zoet en nootachtig, perfect voor bij de koffie of als nagerecht. Een leuk projectje voor als je zin hebt om eens wat anders te bakken dan een appeltaart.

Lees verder onder de advertentie

Aantal cakes
1

Ingrediënten

Voor de marsepein

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier
Deze smeuïge cake met pistache en kers is een heerlijke combinatie van zoet en nootachtig, perfect voor bij de koffie of als nagerecht. Een leuk projectje voor als je zin hebt om eens wat anders te bakken dan een appeltaart.

Bereiding

  1. Doe de kersen, de tutti frutti en de kirsch in een hittebestendige kom, dek af met vershoudfolie en zet ca. 2 minuten in de magnetron. Laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 185°C / hetelucht: 130°C). Vet een springvorm (20 cm Ø, ca. 7 cm hoog) in met boter en bekleed met twee lagen bakpapier.

  3. Klop met een handmixer de boter en de suiker licht en luchtig. Klop de eieren, het bakmeel, het amandelmeel, de koekkruiden en de vanille erdoorheen tot alles goed gemengd is. Roer het afgekoelde kersenmengsel en de pecannoten erdoorheen.

  4. Doe het mengsel in de springvorm en bak in ca. 2 uur gaar in de oven, tot een satéprikker er schoon uit komt. Als er nog nat beslag aan de prikker kleeft, bak de cake dan nog ca. 10 minuten en controleer opnieuw. Laat ca. 15 minuten afkoelen in de vorm, leg op een rooster en laat helemaal afkoelen.

  5. Doe terwijl de cake in de oven staat voor de marsepein de pistachenoten in een blender en maal fijn. Voeg het amandelmeel en de poedersuiker toe en pulseer om alles te mengen.

  6. Voeg de vanillepasta en het eiwit toe en pulseer opnieuw. Stort het mengsel op een schoon werkblad en kneed een paar minuten door, zodat alles goed met elkaar gemengd is. Doe in een luchtdichte bak en zet in de koelkast tot verder gebruik. In de koelkast blijft de marsepein een dag goed.

  7. Neem, wanneer de cake helemaal is afgekoeld, de marsepein uit de koelkast en rol 2⁄3 ervan uit tot een schijf 1⁄2 cm dik – groot genoeg om de bovenkant van de cake mee te bedekken. Bestrijk de bovenkant van de cake met wat abrikozenjam en leg de marsepeinschijf erop; snijd overtollige marsepein eraf.

  8. Rol van de overtollige en de overige 1⁄3 van de marsepein in 11 even grote balletjes. Plak de balletjes met wat abrikozenjam in een cirkel aan de rand van de taart.

  9. Je kunt de cake nog 1-2 minuten onder de grill van de oven zetten tot de marsepein goud kleurt, maar houd hem goed in de gaten; de marsepein verbrandt snel. In een luchtdichte bak blijft de cake tot vijf dagen goed.

Per stuk: 644 kcal | 67 g koolhydraten | 11 g eiwit | 36 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Myles New & Liam Des Bois Styling: Myles New Foodstyling: Helen Upshall

Pasen
Deze taart is natuurlijk perfect voor tijdens Pasen, maar is op ieder ander moment heerlijk om te eten!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!