Poffertjes
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Zin in een leuk keukenprojectje? Maak dan zelf poffertjes. Met een beetje geduld maak je er meteen genoeg voor de hele familie. De beloning zit ’m niet alleen in een lekkere zoete hap, van het maken ervan word je ook nog eens hartstikke zen.
Bereiding
Doe de boter samen met de volle melk, de gist, de suiker, de bloem en het ei in een grote mengkom. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met de zure room en het zout toe aan de kom. Meng met een garde of staafmixer tot een luchtig beslag zonder stukjes.
Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een keukenborsteltje om een beetje van de olie in de kuiltjes te verdelen. Verdeel het beslag voorzichtig (eventueel met behulp van een knijpfles) in de openingen en bak tot er belletjes ontstaan. Draai de poffertjes daarna om met een prikker of spatel en bak ook de andere zijde. Schep de poffertjes daarna meteen uit de pan en leg op een rooster. Bestrijk de lege openingen telkens opnieuw met wat olie voor je een nieuwe portie beslag in de pan schenkt.
Serveer de poffertjes op een grote schaal. Leg er wat rood fruit tussen, of maak af met je favoriete toppings.